Na omišljanskoj placi održan je 15. Bljak fest u organizaciji TZO Omišalj koji je okupio čak 13 izvrsnih gastro ekipa koje su pripremale šarolike i nadasve kreativne menije. Ova jedinstvena gastro fešta protekla je u duhu petog godišnjeg doba – uz puno zabave, izvrsne glazbe, ali povrh svega – specijalitete pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.
Na tanjurima se našla juha od kamika, tripice, kalandraka, rogi na bljak, ljigavi kraci, ali i crna svinja te crna banana. Posjetitelji su se mogli počastiti i slatkom broskvom, šporkom bruschettom, jetrima na žlicu, bikovim jajima, hladetinom i još pregršt jela koja slove kao „bljak“, ali su već godinama na menijima kvarnerskog kraja i nerijetko izazivaju zazubice!

Za gastro punktovima delicije su pripremali KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri iz Restorana “Kod bake”, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance, Etnografsko društvo Tržec iz Slovenije i UHDDR grada Zaprešića dok je krafnama posjetitelje počastio LIDL.
Čak ni oblaci koji su prijetili nad Omišljem nisu uspjeli pokvariti atmosferu, a Bljak fest je još jednom pokazao zbog čega je ova nesvakidašnja gastro manifestacija nezaobilazna postaja za sve koji su željni izvrsne hrane i zabave pod maskama!